Excel voor MAC

Excel versus Numbers

Excel zit ook in het Microsoft Office 365 pakket. Samen met Word, PowerPoint en tal van andere nuttige programma’s kan je Microsoft Office gebruiken als kantoorsoftwarepakket. Er zijn de voorbije jaren versies bijgekomen voor thuisgebruik, studenten en professioneel gebruik op het werk. Apple heeft natuurlijk ook een geslaagd rekenprogramma genaamd Numbers, deze maakt deel uit van het iWork-pakket.

Zowel Excel als Numbers zijn spreadsheet programma’s. Dit wil zeggen dat je met deze computertoepassing verschillende rekenkundige bewerkingen kan uitvoeren. Ze bevatten verschillende werkbladen met een inhoudelijke matrix vorm. Zo kan je tal van diagrammen, grafieken, tabellen, functies en wiskundige bewerking uitvoeren.

Numbers en Excel hebben natuurlijk heel wat verschillen en elk hun eigen werkmanier. Zo is een groot verschil dat Excel met één grote tabel werkt en Numbers bestaat uit meerdere onafhankelijke tabellen, diagrammen of afbeeldingen. Deze zijn vrij te verplaatsen.

Een voordeel is dat je Numbers documenten kan opslaan in de vorm van Excel bestanden waardoor je deze kunt openen op een computer met Excel als rekenprogramma.

Excel

Hieronder verwijs ik graag naar de link waar je Excel kan aanschaffen. Dit gebeurt via de Microsoft Store die hun Office 365 pakket hebben uitgebracht voor de Apple Mac. Dit is wel enkel aan te kopen in één office pakket met alle andere programma’s bij. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de kosten van dit pakket hoger liggen.

http://www.microsoftstore.com/store/mseea/nl_NL/cat/Office/categoryID.69943800

Numbers

Hieronder vindt u dan weer de link voor het aanschaffen van Numbers, dit kun je wel apart kopen dus je moet geen heel pakket van Apple aankopen als je enkel een rekenprogramma nodig hebt.

http://www.apple.com/nl/mac/numbers/

 

mathematics-936745_1280