Fotobewerking op MAC

iPhoto versus Adobe Photoshop

 

Om foto’s te bewerken op jouw Mac heb je natuurlijk heel wat programma’s. We bewerken onze foto’s omwille van het beeld te verbeteren zoals: contrast, helderheid, gamma, afmeting enz.… Je kan via deze programma’s ook de bestandsformaat en bestandsgrootte wijzigen.

Een paar populaire programma’s die je kan instaleren op jouw Mac zijn iPhoto dat op de markt gebracht werd door Apple en via de App store kan aankopen en Adobe Photoshop is misschien wel de heilige graaf van de fotobewerkingsprogramma’s.

iPhoto

Met iPhoto kan je al jouw foto’s ordenen aan de hand van gezichten, gebeurtenissen, plaatsen, data enz. Zo kan je telkens jouw foto naar keuze makkelijk terug vinden. Je kan jouw foto’s bewerken naar keuze om ze vervolgens te delen met al jouw vrienden op sociale media of gewoon om ze af te drukken.

Hieronder staat een link waar je de iPhoto applicatie kan downloaden via de Apple app store. Je kan meteen aan de slag om jou foto’s te bewerken en ze een echte boost te geven.

http://www.apple.com/nl/mac/iphoto/
Adobe Photoshop

Ook Adobe Photoshop heeft een versie, makkelijk te downloaden voor jouw Mac. Ze beweren de beste applicatie op vlak van beeldbewerking te zijn ter wereld. Hun applicatie is voor alle computers, Macs en smartphones beschikbaar. De volgende link verwijst naar de site van Adobe Photoshop waar je meer informatie vindt omtrent de aankoop en de installatie op jouw toestel naar wens.

http://www.adobe.com/be_nl/products/photoshop.html?sdid=KKQOW&kw=semgeneric&skwcid=AL!3085!3!86850491304!e!!g!!adobe%20photoshop%20mac&mv=search&s_kwcid=AL!3085!3!86850491304!e!!g!!adobe%20photoshop%20mac&ef_id=VpohbAAABPglu34K:20160128162729:s

 

photo-431119_1280