Tekenprogramma voor MAC

Vroeger was er MacPaint

Een tekenprogramma kan voor oneindig veel dingen gebruikt worden. Je kan het installeren om je vrije tijd mee te vullen en de artistieke kunstenaar in jezelf naar boven te laten komen of je kan tekenprogramma’s installeren die je helpen om jouw droomhuis mee te schetsen en te ontwerpen. Op één van de eerste Macs verscheen het programma MacPaint. Dit was het equivalent van Microsoft Paint. In tegenstelling tot Microsoft heeft Apple een aantal jaren geleden beslist om MacPaint niet meer standaard te ondersteunen op hun Macs.

Maar toen kwam Paintbrush

Gelukkig is er een gratis programma genaamd Paintbrush. Dit is zo goed als het vervolg van de MacPaint en heeft steeds betere en meer functies. Hun laatste update was in november 2015. Paintbrush blijft een louter simpel programma om makkelijke tekeningen te maken en afbeeldingsformaten te bewerken. Hieronder staat een link naar de pagina van Paintbrush.

http://paintbrush.sourceforge.net/

Via Mac App Store

Er staan ook verschillende tekenprogramma’s op de Mac App Store. Via een Apple ID kan je aankopen doen in deze store. Hieronder vind je de link naar de Apple store. Daar zijn applicaties zoals Paint 2, Autodesk SketchBook en Pages zeer handig voor het ontwerp van flyers, uitnodigingen, eigen tekeningen en sketches. Let op deze applicaties kunnen mogelijk geld kosten.

http://www.apple.com/nl/osx/apps/app-store/

 

 

paint-24954_1280