Word voor MAC

Word versus Pages

Word is oorspronkelijk van Microsoft Office, samen met Excel, PowerPoint en tal van andere nuttige programma’s kan je Microsoft Office gebruiken als kantoorsoftwarepakket. Er zijn de voorbije jaren natuurlijk versies bijgekomen voor thuisgebruik, studenten en professioneel gebruik op het werk. Apple heeft  ook een geslaagde tekstverwerker genaamd Pages, deze maakt deel uit van het iWork-pakket.
Word en Pages zijn directe concurrenten, ze zijn beide een tekstverwerker met tal van voordelen waaronder spellingchecker en een immens gamma aan lay-outs, lettertypes, stijlen, sjablonen enz.…
Hieronder vindt u een link waarin Wikipedia uitlegt wat je wel kan vinden in Word en niet in Pages en omgekeerd (2.1 Pages en Word). Ze zijn beide aan elkaar gewaagd en de meningen zijn zeer verdeeld. Wie liever bij het oude, gewone blijft kies meestal voor Word. Wat we natuurlijk weten van Mac gebruikers is dat ze vooruitstrevend en innovatief zijn. Apple gebruikers gaan dus meer Pages verkiezen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pages_%28tekstverwerker%29

 Word

Hieronder staat een link naar de Microsoft Store die hun Office 365 pakket hebben uitgebracht voor de Apple Mac. Dit is wel enkel aan te kopen in één office pakket met alle andere programma’s bij. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de kosten van dit pakket hoger liggen.

http://www.microsoftstore.com/store/mseea/nl_NL/cat/Office/categoryID.69943800

Pages

Hieronder staat dan weer de link voor het aanschaffen van Pages, dit kun je wel apart kopen dus je moet geen heel pakket van Apple aankopen als je enkel een tekstverwerker nodig hebt.

http://www.apple.com/nl/mac/pages/

 

document-28213_1280